ایرانگردی
10 فیلم کوتاه، مستند و سینمایی در بخش «زیتون های زخمی» سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر به نمایش در میآید.
به گزارش آیفیلم، بخش «زیتونهای زخمی» که یکی از بخشهای غیر رقابتی این دور از جشنواره جهانی فیلم فجر محسوب میشود به آثاری اختصاص دارد که موضوع جنگ سوریه و مبارزه با داعش را مورد توجه قرار داده است.
این جشنواره قصد دارد با نمایش منتخبی از آثار فیلمسازان ایرانی و عراقی ، درباره بحران سوریه، زاویهای متفاوت با نگاه فیلمسازان غربی را در معرض دید مهمانان خود قرار دهد.
گفتنی است که تعدادی از این فیلمها برای نخستین بار به معرض نمایش عمومی در خواهند آمد.
اسامی فیلمهای راه یافته به این بخش از جشنواره به این شرح است:
«کویرس وطن کوچک من» ساخته سعید صادقی (مستندبلند)، «از حسکه با عشق» ساخته محمد فراهانی (فیلم کوتاه)، «آلان» مصطفی گندمکار (فیلم کوتاه)، « آگوست» به کارگردانی مشترک احمد زائری، محمد اسفندیاری، ماریا مواتی(فیلم بلند سینمایی)، «ایرانیهای مرتد» به کارگردانی حمیدعبدالله زاده (مستند بلند)، «شام آخر» به کارگردانی محمدقانع فر(مستند بلند)، «کِچ» ساخته مهرداد حسنی (کوتاه داستانی)، «پرچم سیاه» به کارگردانی ماجد نیسی (مستندنیمه بلند)، «بابایی» به کارگردانی مظفر حسین خانی هزاوه(مستند بلند) و «بادسیاه» به کارگردانی حسین حسن (فیلم بلند سینمایی).
«کویرس...» اولین نمایش بین المللی را در جشنواره جهانی فجر پیش رو خواهد داشت. این فیلم که ماجرای حضور «شالیش» در میدان جنگ سوریه است، محصول ایران است و به زبان عربی ساخته شده است.
«ایرانیهای مرتد» اثری که پیش از این در پیش از این در بخش «شهید آوینی» جشنواره سینما حقیقت به نمایش درآمده بود، به زبان عربی ساخته شده و محصول ایران است. این فیلم روایتگر عملیاتی برای دستگیری یکی از سربازان داعش است؛ جنایتکاری که 1700 نفر را در یک روز کشته است.
«شام آخر» را محمد قانع فر کارگردانی کرده و محصول مشترک ایران و سوریه است. این فیلم پیش از این در جشنواره سینماحقیقت به نمایش درآمده بود.
«بابایی» در نخستین نمایش جهانی در جشنواره جهانی فجر روی پرده می رود. این فیلم محصول سال 2017 است و قصه آن به این شرح است: علیرضا بابایی دانشجوی کارشناسی ارشد و کارمند دانشگاه تصمیم می گیرد برای دفاع از حرم اهل بیت(ع) و مبارزه با داعش به سوریه برود. علیرضا دو فرزند دختردارد که رابطه ای عاشقانه با پدر دارند. آن ها با وجود عشق فراوان به پدر، موافق این سفر هستند. علیرضا به عراق می رود و ....
یکی از فیلمهای بلند سینمایی که در این بخش اکران می شود، «آگوست» است. این فیلم را سه کارگردان جوان به نام های احمد زائری، محمد اسفندیاری، ماریا مواتی ساخته اند. این فیلم اولین اکران جهانی را در جشنواره جهانی فجر خواهد داشت. داستان فیلم به این شرح است: ویلیام سربازآمریکایی از موقعیتی سخت در زندان ابوغریب به کمپ موقت نظامیان آمریکایی در بیابانهای عراق منتقل شده وسعی در فراموشی گذشته دارد. او دیدبان کریس، اسنایپر است و این موقعیت را آسانتر از شرایط گذشته میداند. چرا که اسنایپر احتیاج به بازجویی ندارد. اما از نظر کریس کار اسنایپر سخت تر از کار بازجوست چرا که بدون بازجویی باید قضاوت کند.
دیگر فیلم سینمایی این بخش «باد سیاه» ساخته حسین حسن محصول کشورهای عراق، آلمان و قطر است. این فیلم که در کردستان عراق و به زبان کردی ساخته شده ماجرای یک زوج ایزدی به نام رکو و پرو است که قرار است به زودی ازدواج کنند. باحمله نیروهای داعش به سنجار، از هم این دو از هم جدا میشوند. این فیلم از بازیگر و فیلمبرار ایرانی سود میبرد.
«پرچم سیاه» به کارگردانی ماجد نیسی دیپلم افتخار بخش مستند بلند جایزه شهید آوینی را از نهمین دوره جشنواره سینما حقیقت دریافت کرده بود. این فیلم مستند را مهوش شیخ الاسلامی تدوین کرده و محصول گروه مستند اداره کل برنامههای تحلیلی و مستند است.
«از حسکه با عشق» فیلم کوتاهی است که به زبان کردی و فارسی ساخته شده است. همچنین فیلم کوتاه «آلان» پیش از این سی و نهمین جشنواره فیلم کوتاه کلرمونت فران به نمایش درآمده بود و محصول ایران است. «کچ» ساخته مهرداد حسنی در اولین نمایش جهانی در جشنواره جهانی فجر روی پرده میرود.
سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر، از یکم تا هشتم اردیبهشت 1396(21 تا 28 آوریل 2017) به دبیری رضا میرکریمی در تهران برگزار میشود.
م ه / ح ی